top of page
mikakulju_hiihto.jpg

s. 9.10.1969 Alatornio
FM (Oulun yliopisto, Suomen ja Skandinavian historia)
Tietokirjailija ja viestintäalan yrittäjä vuodesta 1997

Minusta ei tullut ammattikirjoittajaa sattumalta, vaikka hyvällä tuurilla on ollut tärkeä roolinsa urani varrella.
Peruskoulussa ja lukiossa minua kiinnostivat ainoastaan historiankirjat ja aineiden kirjoittaminen, joten vietin mieluummin aikani urheilukentillä kuin pulpetin ääressä. Kiinnostuin opiskeluista laajemmin vasta yliopistossa, mutta uravalintani tein jo varhaisessa vaiheessa. Lukioaikoina ilmoitin kavereilleni, että minusta tulee toimittaja.
Ennen toimittajauraani ehdin urheilla juniorisarjoissa vaihtelevalla menestyksellä lajeinani hiihto, yleisurheilu, suunnistus ja jalkapallo. Armeijan kävin Sodankylässä 1989-1990. Pätkä- ja kesätöissä olin mm. Tornion kaupungilla liikunnanohjaajan apulaisena, maanmittaushallituksella mittamiehenä, kirjastonhoitajana, ahtaajana Röytän satamassa, ruosteensuojaajana Barsebäckin ydinvoimalassa ja historianopettajana.
Olen saanut toimeentuloni kirjoittamisesta vuodesta 1995, jolloin aloitin freelance-toimittajana urheilun parissa. Vuonna 1997 ystäväni ehdotti viestintäalan yrityksen perustamista. Saman vuoden elokuussa rekisteröity yritys sai nimen Media-Arena Oy, joka keskittyy nykyään yritysviestintään. Vuonna 1997 julkaistiin myös ensimmäinen tietokirjani ja tulin valituksi Oulun ylioppilaslehden päätoimittajaksi (1997-1999). Samoihin aikoihin tein myös ensimmäiset työni televisiolle ja radiolle. Muun muassa työskentelin Urheiluruudun vakituisena avustajana vuodet 1998-2003.
Vuonna 2000 toimitin Juhani Tammisen teoksen "Aurinkokuningas" (Ajatus Kirjat/Gummerus), joka oli kyseisen vuoden myydyin urheilukirja. Sen jälkeen olen työskennellyt yli kahdessakymmenessä kirjaprojektissa joko kirjoittajana, toimittajana tai kustannustoimittajana. Tekemäni kirjat ovat pääasiassa liittyneet yrityselämään, historiaan ja urheiluun.
Kirjoittaminen on ollut minulle harrastus, joka on muuttunut vuosien varrella erittäin mielenkiintoiseksi työksi. Olen mielestäni etuoikeutetussa asemassa, sillä olen päässyt tekemään juuri sitä, mitä olen aina halunnut.

bottom of page